• Planerar ni några kullar med labradoodle miniatyr eller liten mellan under kommande år?

Svar: Vi har valt att fokusera på stora små/små mellanstora labradooldes eftersom de är lätta att hantera och lagom stora i maten samtidigt som de klarar allt som en stor hund kan. Vår Whoopi är t.ex. en nätt och smidig vuxen på 12 kg, dvs. en stor mini. Vårt mål är att valparna i kommande kullar blir ungefär av den storleken.  

 • Vad innebär det att tinga i förväg? Går man liksom före de andra i kön då?

Svar:  När man tingar i förväg går man före kön. Man kan dock bara tinga i förväg under en viss tid och endast ett fåtal valpar kan tingas i förväg per kull. Om det blir fler valpar än de som tingats erbjuds de valparna till de med längst kötid. När det finns valpar att tinga i förväg annonseras det på hemsidan och via nyhetsbrev.

 • Jag undrar ungefär hur lång väntelista det är på att få en valp från er?

Svar: Väntetiden är lång. Vi tycker att det vore rimligt att man inte ska behöva vänta på en valp mer än sex månader men det kan också ta längre tid.

 • Jag vill gärna besöka er. När passar det bäst att komma?

Svar: Det är många som vill komma och hälsa på. Tyvärr kan vi inte ta emot alla eftersom vi också har andra åtaganden med jobb och familjeliv. Däremot välkomnar vi alla som tingat en valp eller överväger att göra det och valpköpare bjuds in på besök när valparna är sex veckor. Ibland bjuder vi också in till öppet hus.

 • Vi vill gärna tinga en valp genom att betala in deposition. Skall vi vänta på instruktion från er innan vi betalar något?

Svar: Om det står på hemsidan att det finns valpar kvar att tinga kontakta oss så snart, genom att ringa eller mejla, som möjligt så berättar vi mer.

 • Finns det en realistisk chans att få köpa en valp genom er snart?

Svar: Vi har som sagt en lång framförhållning men ibland händer det att någon dubbelbokat sig eller av någon annan anledning inte kan ta emot sin valp.

 • Hur mycket kostar en valp hos er?

Svar: Valparna kostar 50 000 kr

 • Hur fungerar kösystemet om man t ex blir kär i en valp när man besöker er, och sen kommer någon annan före med längre kötid eller hur tänker ni runt det?

Svar: Vi hämtar in köparnas preferenser när valparna är födda och sedan placerar vi valparna i dialog med köparna för att i största möjliga mån kunna göra alla nöjda. Kötid är en faktor men det är också viktigt att matcha människa/familj och hund avseende kynne och allergier. Om det är någon som vill utbilda hunden till jobb inom skola eller vård prioriterar vid det.

 • Finns det möjlighet att komma och hälsa på hundarna och se om man reagerar allergimässigt?

Svar: Se svaret angående besök. När det gäller allergier så krävs det att människa och hund är kompatibla individer. För att få svar på det kan man testa både människa och hund för att få säkert besked om att det fungerar. Vi allergentestar alla våra valpar och det är då upp till dig om du vill testa dig själv. Vi har också två veckors öppet köp om någon trots tester ändå skulle reagera på valpen.

 • Vilka är dom största skillnaderna mellan hanar och tikar av den här rasen?

Svar: Som alltid är det svårt att säga eftersom individernas kynne också skiljer sig mellan varandra oberoende av kön. Skillnaderna handlar mer om fysiska aspekter som t.ex. att tikar löper och kan få livmodersinflammation av det, att hanar kan påverkas stark av att tikar löper, att hanars urin kan innehålla allergener och att tikar kan fälla något under löpet. Flera av dessa hälsoproblem löses när hundarna kastreras vilket ska ske före ett års ålder när man köper en valp hos oss.

 • Hur mkt vill/kan du som uppfödare finnas till hands med stöttning och svar på frågor under hundens liv?

Svar: Vi finns till hands så länge det finns behov – det är bara att höra av sig!

 • Jag vet att det inte det finns någon garanti på en allergifri hund men jag undrar om du/ni har vet om det har fungerat bra med familjer med allergi att ha en labradoodle?

Svar: Det är många som tål labradoodle bra trots att de är pälsallergiker; vår egen familj är ett bra exempel på det. Ibland kan det dock komma en reaktion i samband med förkylning eller hård fysisk ansträngning då kroppen är mer utsatt än annars. Men bara för att man tål en labradoodle betyder inte det att man tål alla. Barnens faster t.ex. reagerar starkt på Whoopi med röda ögon och kliande hud.

Ställ din fråga här

Please reload