Bli en värdfamilj

Vi söker dig som har tid och lust att skaffa ett riktigt hundliv!
Så fungerar det

Vi tar emot intresseanmälningar från er som vill vara värdfamilj för en av våra avelstikar. Vi söker familjer som vill öppna sitt hem för en särskild familjemedlem. Vi prioriterar familjer som kan ägna mer tid med hunden och vill någon dessutom jobba med den inom vård/omsorg/skola är det naturligtvis en bonus. Vem det blir beror i slutändan på hur många som är intresserade just då och vad de kan erbjuda hunden.

Att vara värdfamilj innebär att hunden ägs av Landa så länge den används i avel men bor hos värdfamiljen och har den som sin flock.

När hunden “pensioneras” steriliseras den och äganderätten övergår till värdfamiljen, senast när tiken är 5 år och hanen 7. En tik kanske får tre kullar medan en hane kan användas fler gånger. För varje kull kommer tiken/hanen till oss för parning (några dagar) och tiken bor hos oss under valpning (ca 9 veckor). Därutöver tillkommer några tillfällen hos veterinären för röntgen och ögonlysning etc.

Det viktigaste för en värdfamilj är att man känner sig bekväm med att hunden bor hos oss vissa perioder. En del passar då på att göra saker som är svåra att göra med hunden t.ex. resa utomlands, gå på restaurang, teater eller åka skidor. Sedan uppskattar vi att ni tränar med hunden och är mycket ute. Kosten är viktig och där får ni råd av oss. Ett välfungerande samarbete är naturligtvis väldigt viktigt i en sådan här situation. Det är därför viktigt att det känns rätt för oss båda.

Förutom att ge hunden tillräcklig motion samt hälsosam och varierad kost, vill vi att ni tränar hunden i lydnad och ser till att aktivera hunden i vardagen. Ni får gärna vara pensionärer, hemma med barn eller deltidsarbetande. Ni måste bo inom två mils radie från oss.

Anmäl er så kontaktar vi er när det finns en öppning.